Гарбузовий пиріг з беконом

Сьогодні моїм шедевром дня став яскравий і сонячний гарбузовий пиріг з беконом, який просто підкорив усіх моїх домочадців. Пиріг цей несолодкий, дуже ситний. Але можна цей пиріг зробити і солодким.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати гарбузовий пиріг з беконом, я знайшла в бабусиній кулінарній книзі. Єдине, замість бекону використовувався фарш, але мені більше сподобався варіант з беконом (плюс, у мене він був в холодильнику). Цей пиріг виходить просто казково-красивим: яскраво-оранжевий, соковитий, ароматний … що ще потрібно для дощового осіннього дня? Такий пиріг можна приготувати і солодким. Просто додайте трішки цукру в тісто, а в начинку з гарбузового пюре покладіть також цукор (або мед), сухофрукти, свіжі фрукти, в загальному, чого душа забажає і холодильник дозволить. Фантазуйте, експериментуйте і отримуйте задоволення!

Призначення: На обід / На полуденок
Основний інгредієнт: Овочі / Гарбуз / Мука і тісто / Пісочне тісто
Випічка / Пироги
Складові:

  • Масло вершкове — 100 Грам
  • Борошно — 200 Грам (1,2 склянки)
  • Мускатний горіх — 1 Щіпка
  • Сіль за смаком
  • Сир — 50 Грам (твердий)
  • Яєчний жовток — 1 Штука
  • Вода крижана — 2 Ст. ложки
  • Бекон — 100-150 Грам
  • Рослинна олія — ​​1 ст. ложка
  • Гарбузове пюре — 500 Грам
  • Майонез — 2 Ст. ложки
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Яйця — 2 Штуки
  • Зелень — За смаком

Кількість порцій: 4

Рецепт як приготувати «Гарбузовий пиріг з беконом»:

1. Підготовте всі необхідні інгредієнти. Потрібно заздалегідь відварити шматочки гарбуза в не дуже підсоленій воді, а потім розім’яти товкачем до стану пюре.

2. Першою справою займіться приготуванням тіста. Холодне рослинне масло перетріть з борошном, мускатним горіхом і сіллю.

3. Потім додайте яєчний жовток, натертий на дрібній тертці сир і холодну воду. Енергійними і швидкими рухами замісіть м’яке тісто. Діяти потрібно максимально швидко, щоб масло не встигло розтанути.

4. Тісто покладіть в пакет або загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

5. Після чтого розкачати тісто у формі кола товщиною 5-7 мм.

6. Сверху накрийте тісто фольгою, в поглиблення насипте горох, квасолю або будь-яку іншу крупу (продається навіть спеціальний вантаж для пісочних пирогів). Випікайте тісто в духовці при температурі 180 градусів 10 хвилин, потім вийміть з духовки, видаліть фольгу з вантажем і відправте в духовку ще на 8-10 хвилин. Зверніть увагу: вантаж не викидайте, його можна використовувати багато разів, просто пересипте його в суху чисту баночку або контейнер, накрийте кришкою і зберігайте в сухому місці.

7. Пока випекайтся тісто для пирога, приготуйте начинку. Бекон поріжте на невеликі шматочки і обсмажте до рум’яності в рослинному маслі, трішки присолити.

8. Добавте до гарбузовому пюре обсмажений бекон.

9. Також додайте яйця, подрібнену зелень (петрушку, кріп, базилік), майонез і трохи борошна. Перемішайте, по консистенції маса повинна вийти злегка густуватої. Доведіть масу до смаку, посолити її на смак.

10. Ось така у мене вийшла начинка для пирога.

11. В підготовлену основу для пирога викладіть гарбузову начинку. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин, поки начинка на стане щільною, схожою на суфле.

12. Гарбузовий періг з беконом готовий

13. Такий пиріг буде смачним і в холодному, і в теплому стані. Їжте його з задоволенням!

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*