Рецепт імбирного печива

Імбирне печиво з глазур’ю можна спекти до свят. У багатьох країнах вони стали традиційним частуванням на Новий рік і Різдво. Готують їх у вигляді зірочок, вкриваючи білою глазур’ю.

Опис приготування:
Пряники, приготовані за цим рецептом виходять дуже ароматними, так як до складу тісто входить багато спецій. Щоб глазур на них застигла швидше, ви можете помістити вироби в холодильник. Щоб дізнатися, як приготувати імбирні пряники з глазур’ю, читайте цей рецепт.

Призначення: На святковий стіл / Новий Рік / Різдво
Основний інгредієнт: Борошно
Страва: Випічка / Пряники / Солодощі
Географія кухні: Європейська

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту — 450 Грам
  • Масло вершкове — 125 Грам
  • Цукор — 125 Грам
  • Яйце куряче — 1 Штука
  • Мед — 125 Грам
  • Імбир — 1 Чайна ложка
  • Кориця — 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх — 1/2 Чайних ложки
  • Гвоздика — 1/3 Ч. ложки
  • Розпушувач тіста — 1,5 Чайних ложки
  • Сода — 1/2 Чайних ложки
  • Сіль — 1 Щіпка

Кількість порцій: 20

Як приготувати «Імбирне печиво з глазур’ю»:

1. В велику миску просійте борошно вищого сорту кілька разів. Додайте до нього цукор, імбир, мускатний горіх, корицю, гвоздику, розпушувач, сіль, соду і ретельно перемішайте сухі інгредієнти.


2. Охолоджене вершкове масло порубаєте ножем на невеликі кубики. Додайте його до борошняної суміші в миску і перетворіть все в крихту руками.


3. Добавте в миску рідкий мед, вбийте сире куряче яйце і влийте столову ложку холодної питної води.


4. Замісіть гладке еластичне тісто, оберніть його харчовою плівкою і дайте тісту відпочити протягом півгодини.

5. Потім звільніть тісто від плівки, розкачайте його в пласт товщиною чотири-п’ять міліметрів, присипавши робочу поверхню борошном. За допомогою формочок виріжте з тіста зірочки.


6. Застеліть деко пергаментом для запікання, викладіть на нього зірочки. Розігрійте духовку до ста сімдесяти градусів і випікайте печиво дванадцять хвилин. Потім захололі зірочки покрийте глазур’ю із збитого білка з цукром.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*