Салат з лососем та авокадо

Салат з лососем та авокадо — це страва класичного поєднання червоної риби з рисом та авокадо. Її використовують у багатьох кухнях світу і в різних стравах: гарячих, салатах і закусках. Який же з варіантів оберемо ми? Читайте!

Опис приготування:
Страва вийшла оригінальна. Нею можна наїстися на обід, але не можна вважати гарячою, так і в якості гарніру вона підійде не завжди. Я б краще віднесла її до салату, але явної заправки тут немає. І це все неважливо, коли ви распробуете смак і дізнаєтеся, як приготувати лосось з рисом і авокадо. Головний інгредієнт не буде піддаватися тепловій обробці.

Призначення: На обід
Основний інгредієнт: Риба і морепродукти / Лосось / Крупи / Рис
Блюдо: Салати
Географія кухні: Гавайська

Інгредієнти:

  • Лосось — 340 Грам
  • Рис — 170 Грам
  • Авокадо — 1 Штука
  • Зелена цибуля, перо — 2 Штуки
  • Цибуля-шалот — 2 Штуки
  • Часник — 4 Зубчики
  • Кунжут — 1 Ст. ложка
  • Майонез — 2 Ст. ложки
  • Соус «Шрірача» — 1 Ст. ложка
  • Соєвий соус — 2 Ст. ложки
  • Кунжутне масло — 2 Чайні ложки
  • Сіль — За смаком
  • Крес-салат — За смаком

Кількість порцій: 3-4

Як приготувати «Лосось з авокадо та рисом»:

1. Для початку відваріть рис в підсоленій воді до готовності. Зробіть його розсипчастим. Остудіть крупу.


2. В це час поріжте рибу кубиками по 1,5-2 див.


3. Зробіть маринад. Нашаткуйте цибулю і змішайте її з соєвим соусом і кунжутним маслом. Влийте маринад в миску, покладіть в неї половину риби.


4. Зробіть другий маринад. Змішайте майонез з соусом «Шрірача» і сіллю. Перемішайте маринад з лососем. Залиште всю рибу в холодильнику на 30 хвилин.


5. На сухій сковороді кунжут обсмажте до золотистого відтінку. Потім остудіть його.

6. Теперь нашаткуйте кільцями цибулю-шалот, а часник — пластиками.


7. Потім окремо обсмажте в олії цибулю і часник до золотистого кольору.


8. Авокадо наріжте кубиками.


9. А зараз зберіть страву. В 3-4 чашки розкладіть рис. Потім рибу, авокадо, цибулю і часник. Зверху крес-салат і кунжут. Приємного апетиту!

2 Комментарии

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*