Шоколадний десерт «Гормон щастя»

Шоколадний десерт «Гормон щастя» дуже сподобається любителям шоколаду! Я зізнаюся,теж не можу спокійно відреагувати навіть на запах темного шоколаду! «Гормон щастя» не можна з’їсти відразу багато, але їм можна насолоджуватися довго.

Опис приготування:
Мало того, що шоколад дуже смачний, так він ще й корисний для здоров’я. Правда, одне засмучення — їсти його потрібно в міру. Кажуть, що 15% жінок їдять шоколад щодня. А люди, які з’їдають в день по 40 грамів шоколаду протягом 2-3 тижнів, можуть знизити рівень гормону стресу — кортизолу!
Із задоволенням поділюся з вами таємницю, як приготувати шоколадний десерт «Гормон щастя». Я вирішила подати його порційно, щоб кожен міг насолодитися своїм шматочком щастя. А ви можете самі вирішити, якої величини порція буде у кожного дегустатора. Готуйте з задоволенням!

Основний інгредієнт: Шоколад
Страва: Десерти / Солодке

Складові:

  • Шоколад темний — 180 Грам (57% какао)
  • Вершки 33% — 50 мілілітрів
  • Згущене молоко — 2 ст. ложки (або мед, або інвертний сироп)
  • Масло вершкове — 50 Грам
  • Коньяк — 1 Ст. ложка
  • Вишня — 10-12 Штук (без кісточок, свіжоморожена)
  • Бісквітна крихта — 50 Грам (або бісквітне печиво)
  • Кокосова стружка — 2 ст. ложки

Кількість порцій: 6

Як приготувати шоколадний десерт «Гормон щастя»:

1. Підготовте необхідні продукти. Свіжозаморожену вишню розморожуйте при кімнатній температурі, дайте стекти на сито. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, воно повинно стати кімнатної температури. Бісквітну крихту з’єднайте з подрібненою кокосовою крихтою.


2. Формочки для кексів вистелити харчовою плівкою, на дно насипте шар бісквітної-кокосової крихти.


3. В каструльці з подвійним дном перемішайте вершки, шматочки шоколаду і згущене молоко. Нагрійте майже до кипіння, постійно помішуючи, і зніміть з вогню.


4. Добавте вершкове масло і для аромату влийте коньяк. Якщо готуєте для дітей, то коньяк не додавайте.


5. Добавте вишню, перемішайте.


6. Вилейте шоколадну суміш на бісквітну крихту, зверху посипте, трохи притисніть. Після дегустації я зрозуміла, що оптимально для нашої сім’ї буде наповнювати формочки наполовину. Поставте десерт в морозильник на ніч для стабілізації.


7. А вранці з чашкою чаю або кави насолоджуйтеся кожною ложечкою щастя!

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*